ua en ru

У МЗС ФРН заявили про загрозу репутації після заворушень на саміті G20

У МЗС ФРН заявили про загрозу репутації після заворушень на саміті G20 Фото: поліція Німеччини

Габріель заявив, що заворушення під час проведення саміту негативно позначаться на репутації Німеччини

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявив, що заворушення в Гамбурзі під час проведення саміту G20 негативно позначаться на репутації Німеччини у світі. Про це йдеться в доповіді, опублікованій в Bild am Sonntag.

"Репутація Німеччини в очах світової громадськості важко постраждає через події в Гамбурзі. Будь-яка політична підоснова цієї вакханалії насильства хибною за своєю суттю і є лише прикриттям справжньої мети тих, хто приїжджає з усієї Європи, а вона полягає в одному лише насильстві. Це не має нічого спільного з лівою ідеологією і її мотивами", - заявив міністр.

За його словами, насильство не повинно залишитися безкарним. Він висловив надію на співробітництво Німеччини з міжнародними партнерами в боротьбі з "лівими радикалами".

"Необхідно терміново створити загальноєвропейську групу з розслідування цих злочинів. Демократичні правові держави повинні довести здатність захистити себе", - додав Габріель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число постраждалих поліцейських в результаті заворушень в німецькому Гамбурзі, де проходить саміт Великої двадцятки (G20), зросло до 213 чоловік.

Зазначено, що в ніч на 8 липня 2017 року протести, якими супроводжується саміт Великої двадцятки в Гамбурзі, переросли у заворушення. При цьому найбільше загострення спостерігалося в кварталі Шанцен - екстремісти підпалювали барикади і машини, здійснювали напади на магазини і кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю в правоохоронців. Для відновлення порядку було залучено озброєний спецпідрозділ поліції.