ua en ru

Microsoft має намір продавати свої технології Пентагону

Microsoft має намір продавати свої технології Пентагону Ілюстративне фото (Pixabey)

Глава Microsoft заявив, що це не було важким рішенням

Президент Microsoft Бред Сміт повідомив, що компанія готова продавати військовим і розвідувальним відомствам США передові технології. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Сміт розповів, що це технології, які необхідні "для створення необхідного захисту", а також для складання озброєнь, які забезпечені штучним інтелектом.

"Це не було важким рішенням. Microsoft була створена в США, має штаб-квартиру у США і виросла з усіма перевагами, які вже давно з'явилися в цій країні", - розповів Сміт.

Повідомляється, що заява компанії Microsoft прозвучала на тлі того, що компанія Google, в липні 2018, відмовилася займатися розробкою штучного інтелекту для військових. Цей штучний інтелект компанія Google розробляла спільно з Пентагоном, але в липні 2018 відмовилася від продовження контракту у зв'язку з критикою співробітників, які стверджували про те, що такі розробки допомагають військовим підвищити ефективність вбивства своїх цілей.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що влада США обговорили кібербезпека з Facebook і Microsoft. Влада обговорила з компаніями заходи боротьби з хакерами, що становлять загрозу виборів і демократії.