ua en ru

В Міжнародний кримінальний суд передали свідчення про тортури на окупованому Донбасі

В Міжнародний кримінальний суд передали свідчення про тортури на окупованому Донбасі Фото: Гаазький суд (icj-cij.org)

У 40 в'язницях на окупованому Донбасі зафіксовані факти сексуального насильства

Українські правозахисники передали в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі інформацію про сексуальне насильство на територіях тимчасово окупованого Донбасу. Про це заявив голова "Східноукраїнського центру громадських ініціатив" Володимир Щербаченко, йдеться на сторінці центру Facebook.

Зокрема, в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі цього тижня передано документальні свідчення про системні злочини проти статевої свободи в зоні конфлікту на Сході України.

"За три роки правозахисники за підтримки діяльності від ПРООН виявили 120 місць несвободи, серед яких факти сексуального насильства підтверджені в 42 з них. Всі цифри і встановлені імена злочинців наведені в поданні, яке правозахисники разом з потерпілою 25 вересня передали особисто в офіс прокурора". - повідомив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що поданий в Міжнародний суд ООН меморандум стосовно Російської Федерації містить факти і докази, на яких ґрунтується позов проти РФ. Також зазначалося, що розгляд справи України проти РФ в Гаазі триватиме кілька років.

Сьогодні Російська Федерація передала в Міжнародний суд ООН попередні зауваження за позовом України про фінансування тероризму