ua en ru

Міжнародні санкції проти РФ сприяють встановленню миру, - МЗС України

Міжнародні санкції щодо Російської Федерації (РФ) сприяють встановленню миру в Україні та регіоні.

Міжнародні санкції щодо Російської Федерації (РФ) сприяють встановленню миру в Україні та регіоні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

У зовнішньополітичному відомстві також висловили вдячність країнам Європейського Союзу, а також США, Канаді та Японії "які виявили солідарність з українським народом, і шляхом введення додаткових санкцій проти Російської Федерації сприяють відновленню миру і стабільності в нашій державі та регіоні".

Нагадаємо, вчора США ввели секторальні санкції проти Росії, закривши ринки боргового та акціонерного капіталу для нафтового гіганту "Роснєфть" і приватного газодобувача "Новатек", а також "Внешэкономбанка" і "Газпромбанку". Тепер у чорний список тих, кому заборонено розміщувати в США акції та облігації терміном обігу понад 90 днів, додані "Россельхозбанк", ВТБ і "Банк Москви".

Крім того, за даними Reuters США заборонили своїм громадянам мати справу з російської "Об'єднаної суднобудівної корпорації" (ОСК).

Також, вчора Reuters повідомило про готовність Європейського Союзу ввести секторальні санкції проти Росії, які торкнуться нафтового і військового секторів, а також експорту товарів подвійного призначення, але не торкнуться газовий сектор. Крім цього, російські банки, державне участь в яких перевищує 50%, не зможуть розміщувати цінні папери на європейському ринку. Також буде заборонений експорт високотехнологічного обладнання, насамперед пов'язаного з видобутком нафти.

ЄС має намір розширити санкції 31 липня.