ua en ru

Міжнародні резерви України зросли до 12,9 млрд доларів у жовтні

Міжнародні резерви України зросли до 12,9 млрд доларів у жовтні Фото: Національний банк України

НБУ розраховує, що після третього траншу кредиту від МВФ, резерви становитимуть 15 млрд доларів

Міжнародні резерви України в жовтні виросли на 188 млн доларів - до 12 млрд 962 млн доларів в еквіваленті. Про таких попередніх даних на 1 листопада повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Збільшення резервів відбулося насамперед за рахунок покупки регулятором валюти на міжбанківському валютному ринку України. "У жовтні Національний банк купив на міжбанківському ринку 300,5 млн доларів. Значна частина цих грошей (295,2 млн доларів) була куплена на аукціонах. Крім того, міжнародні резерви Національного банку поповнилися за рахунок надходжень від банку KFW (Німеччина) на користь уряду України в розмірі 199 млн євро.", - йдеться в повідомленні.

В НБУ також відзначають той факт, що зростання резервів сталось, незважаючи на платежі з погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. У жовтні на ці цілі було направлено 95,7 млн доларів, з яких 13,2 млн доларів - обслуговування по державним цінним паперам.

Крім того, в жовтні НБУ проводив інтервенції на міжбанківському валютному ринку України. Всього за звітний період регулятор продав банкам іноземної валюти на 46,5 млн доларів. З них, 37,5 млн доларів було реалізовано за схемою голландського аукціону.

У повідомленні також говориться, що НБУ очікує зростання міжнародних резервів до 15 млрд доларів після отримання Україною третього траншу кредиту від МВФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами глави НБУ, Валерії Гонтарєвої, причини для значних курсових коливань відсутні.