ua en ru

Міжнародні резерви України з початку року збільшилися на 20%

Міжнародні резерви України з початку року збільшилися на 20% Фото: резерви України зростають (УНІАН)

У вересні резерви виросли на 3,3%

Міжнародні резерви України станом на 1 жовтня 2017 склали 18,6 млрд доларів, що є максимумом з початку 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як повідомляється, з початку року обсяг резервів збільшився на 20%, в т.ч. у вересні збільшення склало 3,3%.

Як пояснює регулятор, збільшення обсягів резервів в значній мірі сприяли надходження від розміщення єврооблігацій на суму 1,3 млрд доларів.

У свою чергу видатки з мждународних резервів склали 165,6 млн доларів, які були спрямовані на валютні інтервенції, які Національний банк здійснював для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку під дією тимчасових факторів. У тому числі 69 млн доларів було направлено на продаж валюти через інтервенції у формі запиту кращого курсу.

Також 521,4 млн доларів було направлено з резервів на платежі уряду з обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті. З них 505,4 млн доларів - з метою обслуговування та погашення суверенних єврооблігацій.

Станом на 01 жовтня обсяг міжнародних резервів покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Національного банку.

Нагадаємо, платіжний баланс України в серпні зведений з профіцитом у розмірі 518 млн доларів.