ua en ru

Міжнародна спільнота стала чіткіше говорити про відповідальність РФ за військову агресію, - Волкер

Міжнародна спільнота стала чіткіше говорити про відповідальність РФ за військову агресію, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

За словами Волкера, раніше це було дуже аморфно

Впродовж останнього року міжнародна спільнота стала значно чіткіше говорити про відповідальність Росії за військову агресію на Донбасі. Про це повідомив спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час ефіру на "112 Україна".

"Я думаю, що варто поговорити про кілька речей. По-перше, ми побачили значно більшу прозорість щодо міжнародної спільноти, яка розслідує російську відповідальність за конфлікт. Я думаю, що раніше це було дуже аморфно. Не хотіли покладати відповідальність на РФ, коли мова йшла про малайзійський боїнг чи про російські війська на Донбасі. Зараз значно чіткіше говорять про російську відповідальність", - повідомив Волкер.

Нагадаємо, 16 липня у ході спільної прес-конференції за результатами зустрічі з президентом США Дональдом Трампом президент Росії Володимир Путін заявив, що для РФ питання Криму закрите.

23 липня перший віце-спікер Верховної ради, нардеп Ірина Геращенко заявила, що зізнання Путіна в організації та проведенні так званого "референдуму" в Криму в березні 2014 року стане доказовою базою у позовах України проти РФ.

Геращенко назвала визнання Путіна в організації та проведенні так званого "референдуму" в Криму головним підсумком саміту президентів Росії та США в Гельсінкі.