ua en ru

У ЄС заявили, що за місяць країни Євросоюзу відвідали майже 2 млн українців

У ЄС заявили, що за місяць країни Євросоюзу відвідали майже 2 млн українців Фото: український паспорт (УНІАН)

Майже півмільйона українців перетнули кордон з біометричними паспортами з візами

За перший місяць роботи безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, який набрав чинності 11 червня, 1 млн 800 тисяч українців перетнули кордон з ЄС. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Повідомляється, що всього протягом 30 днів дії безвізового режиму в країни ЄС виїхали 1 млн 875 тисяч 647 громадян України. З них 434 тисячі 74 людини перетнули кордон з біометричними паспортами з візами.

Також 95 461 українець відвідав Євросоюз з біометричним паспортом без візи, зазначили в представництві.

"Більше третини з них летіли в країни Європи літаком - 34364 людини. Морський транспорт вибрали лише 15 безвізових мандрівників", - додали в представництві.

Найбільша кількість українців по безвізу перетнули сухопутні кордони з країнами Євросоюзу - 61 082 людини. З них 32062 в'їхали в Польщу; в Угорщину в'їхали 13 600 українців; кордон з Румунією перетнули без віз 9758 українців; в Словаччину в'їхали 5662 громадян України.

"За перші 30 днів роботи безвізового режиму відмова у в'їзді в країни ЄС отримали 50 українці з біометричними паспортами без візи, що складає 0,001% від загальної кількості безвізових українських мандрівників. Основними причинами відмови у в'їзді цим громадянам були нездатність обгрунтувати мету перебування та попередні порушення міграційного законодавства ЄС", - додали в представництві.

Нагадаємо, майже 40% українців вважають, що безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом не вплине на поїздки громадян України в Європу.