ua en ru

МЕРТ запускає портал на підтримку малого та середнього бізнесу

МЕРТ запускає портал на підтримку малого та середнього бізнесу Фото: МЕРТ запускає новий портал (фото з відкритих джерел)

Бюджет програми підтримки становить 2,3 млрд євро

Міністерство економічного розвитку і торгівлі запускає офіційний портал Програми ЄС з підтримки малого та середнього бізнесу в Україні - cosme.me.gov.ua. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Як повідомляється, портал містить інформацію для малого і середнього бізнесу про можливості виходу на нові ринки і обміну досвідом з ЄС для вдосконалення внутрішніх бізнес-процесів.

Бюджет програми COSME до 2020 року складає 2,3 млрд євро. Українські підприємці можуть брати участь у проектах програми на загальну суму 900 млн євро.

зокрема, за допомогою порталу українські малі та середні суб'єкти підприємницької діяльності зможуть:

- вийти на ринок ЄС і ринки партнерів програми (через Європейську мережу підприємств - Europe Entreprise Network)

- отримати легкий доступ до інформації по веденню підприємницької діяльності (через онлайн-портали Your Europe business portal, Trade helpdesk, European cluster collaboration platform)

- пройти бізнес-стажування за кордоном на реальному підприємстві (обмін досвідом з допомогою програми Еразмус для молодих підприємців);

- взяти участь у спеціальних конкурсах для органів державної влади, які формують і реалізують політику, з метою забезпечення кращого бізнес-клімату в країні

Сама ж мережа Europe Entreprise Network надає широкі можливості для пошуку клієнтів за кордоном, пошуку інвесторів, партнерів та інноваційних технологій для розширення власного виробництва.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду з ЄІБ.

Угодою передбачається фінансування проектів, пов'язаних з підвищенням енергоефективності об'єктів системи освіти.