ua en ru

МЕРТ пропонує привести до єдиної норми процедуру затвердження титулів будов

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує привести до єдиної норми процедуру затвердження титулів будов.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує привести до єдиної норми процедуру затвердження титулів будов. Відповідний проект постанови, розроблений Мінекономрозвитку, передає прес-служба МЕРТ.

Зокрема, згідно з проектом постанови, титули будов (об'єктів) вартістю 100 млн грн і більше, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів, незалежно від їх призначення, буде затверджувати Кабінет міністрів України. Титули будов (об'єктів) вартістю від 30 до 100 млн грн будуть стверджувати органи, які є замовниками або до сфери управління яких належить замовник будівництва, без погодження з Мінекономрозвитку, як це було раніше.

Крім того, наголошується, що нововведення сприятиме децентралізації системи управління, оскільки титули будов для об'єктів, будівництво яких здійснюється виключно за рахунок коштів місцевого бюджету (у тому числі із залученням субвенцій з держбюджету), вартістю від 30 млн грн, затверджуватися безпосередньо місцевими органами виконавчої влади.

Нагадаємо, МЕРТ пропонує скоротити термін реєстрації суб'єктів господарювання з 5 до 1 дня.