ua en ru

Меркель і Путін погодили графік подальших контактів у нормандському форматі

Меркель і Путін погодили графік подальших контактів у нормандському форматі Фото: Володимир Путін

Крім того, Путін заявив, що сподівається на надання Україною особливого статусу Донбасу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін провели телефонну розмову, в рамках якої погодили графік подальших контактів у нормандському форматі. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"За ініціативою німецької сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель. Продовжено обговорення української проблематики в руслі активізації роботи по всеосяжному виконанні мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року...Узгоджений графік подальших контактів у нормандському форматі на різних рівнях", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Путін заявив, що сподівається, що Україна надасть Донбасу особливий статус.

"Звернувши увагу на прийняте нещодавно керівниками Донбасу рішення про одностороннє припинення вогню, президент Росії висловив надію, що українська сторона у свою чергу утримається від збройних провокацій в зоні конфлікту і зробить, нарешті, реальні кроки щодо виконання своїх політичних зобов'язань. Зокрема, мова йде про здійснення амністії та конституційної реформи, надання Донбасу законодавчо закріпленого на постійній основі особливого статусу, проведення місцевих виборів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Меркель провела телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком.