ua en ru

Німеччина готова надати допомогу в лікуванні Умерова

Німеччина готова надати допомогу в лікуванні Умерова Фото: Ільмі Умеров

Раніше Порошенко просив Меркель надати Умерову можливість лікування в Німеччині

Німеччина готова надати допомогу в лікуванні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Федеральний канцлер наголосила, що Німеччина готова надати допомогу в лікуванні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова", - йдеться у повідомленні.

Як заначається, співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі. Зокрема, Порошенко проінформував щодо обстрілів з боку російських бойовиків, всупереч домовленості про припинення вогню й наголосив на важливості безперешкодного доступу ОБСЄ до всіх районів окупованої території.

"Президент закликав активізувати міжнародні зусилля для звільнення всіх українських заручників. Ангела Меркель також вчергове підтвердила виконання Україною всіх критеріїв для набуття громадянами безвізового режиму з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко звернувся до Меркель з проханням про надання можливості лікування в Німеччині одному з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.