ua en ru

Меркель прибула з робочим візитом у Нью-Делі

Меркель прибула з робочим візитом у Нью-Делі Фото: Ангела Меркель

У глави німецького уряду заплановано зустріч з прем'єр-міністром Нарендрою Моді

Питання активізації відносин Німеччини та Індії обговорить з індійським керівництвом канцлер ФРН Ангела Меркель в ході візиту до Нью-Делі, який триватиме до 6 жовтня. Про це повідомив ТАСС, посилаючись на офіційного представника МЗС Індії Викаса Сварупа.

У ході цих консультацій планується обговорити розширення товарообігу між країнами, а також співробітництва в області оборони і високих технологій. Також запланована зустріч міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра з індійської колегою Сушмой Сварадж. Як зазначив Сваруп, за підсумками переговорів у Нью - Делі 5 жовтня "очікується підписання цілого пакету проривних угод, в першу чергу, в області оборони і високих технологій".

Повідомляється, у вівторок Моді і Меркель попрямують у Бангалор, де вони відкриють бізнес-форум відвідають сервісний центр компанії Bosch.

Меркель прибула в Нью-Делі в неділю ввечері, незважаючи на те, що з авіаперельотом німецької делегації виникли проблеми у зв'язку з виявленими несправностями на урядовому спецборте. "Із-за поломки спеціально обладнаного урядового літака Airbus A340 "Конрад Аденауер" Ангела Меркель і супроводжуючі її особи були змушені летіти в спартанських умовах на військово-транспортному літаку ВПС Німеччини Airbus A310 "Курт Шумахер", - повідомив представник індійського МЗС. Він підкреслив, що урядова делегація прибула до столичного аеропорту за розкладом.

Індія і ФРН є стратегічними партнерами з 2001 року. Німеччина - найбільший торговий партнер Індії в ЄС і сьомий за величиною іноземний інвестор. У 2014 році товарообіг між країнами склав приблизно в 15,96 млрд євро, знизившись порівняно з 2013 роком на 1,14 млрд євро.

Нагадаємо, Меркель побачила зближення Росії і України на переговорах в Парижі.