ua en ru

Меркель пообіцяла "повернути виборців", які проголосували за ультраправу партію

Меркель пообіцяла "повернути виборців", які проголосували за ультраправу партію Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Канцлер Німеччини і голова ХДС прокоментувала підсумки виборів до парламенту країни

Канцлер Німеччини і голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Ангела Меркель пообіцяла "повернути виборців", які проголосували за ультраправу партію "Альтернатива для Німеччини". Про це повідомляє телеканал ZDF у своєму Twitter.

"Ми (ХДС) - найуспішніша політична сила, у нас є мандат на формування уряду, і ніхто не зможе сформувати його проти нас", - прокоментувала Меркель підсумки виборів до парламенту країни.

Вона також зазначила, що партія сподівалася "на кращий результат" на виборах, і пообіцяла "повернути виборців", які проголосували за ультраправу партію "Альтернатива для Німеччини".

Нагадаємо, раніше були опубліковані перші дані екзит-полів на виборах до німецького Бундестагу. Правлячий блок Меркель ХДС/ХСС втримав лідерство, набравши 33,5% голосів. На другому місці перебуває Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) на чолі з Мартіном Шульцем, яка отримала 21% голосів.

Трійку замикає ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини", за неї віддали свої голоси 13% виборців. Таким чином, ця партія вперше увійде в парламент ФРН. Своєю чергою партія "Вільні демократи" набрала 10% голосів, Ліва партія та партія "Зелені" отримали по 9% голосів. Явка на вибори в бундестаг склала 75%, у 2013 році цей показник був на рівні 71,5%.