ua en ru

Мер Мелітополя попросив Червоний Хрест терміново організувати "зелений коридор"

Мер Мелітополя попросив Червоний Хрест терміново організувати "зелений коридор" Фото: Іван Федоров, мер Мелітополя (Getty Images)

Міський голова Мелітополя Іван Федоров звернувся до Червоного Хреста з проханням терміново організувати гуманітарний коридор в місто. Він необхідний для доставки протирадіаційних препаратів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера в Telegram.

Федоров підкреслив, що за кошти міського бюджету влада Мелітополя готова закупити і передати жителям міста йодид калію - медпрепарат, який необхідний для захисту від накопичення радіоактивного йоду в щитовидній залозі людини. Але доставити його туди немає можливості, оскільки окупанти вже четвертий місяць відмовляються організувати "зелений коридор".

"Саме тому звернувся до Міжнародного Комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати "зелений коридор" і поставити жителям тимчасово окупованих територій медпрепарат, який може врятувати життя", - зазначив мер.

Варто зауважити, що протирадіаційні препарати в місто хочуть доставити на тлі постійних обстрілів росіянами Запорізької АЕС.

Звернення мера Мелітополя до Червоного Хреста (t.me/ivan_fedorov_melitopol)