ua en ru

Медведєв: Росія ще не стикалася з такими потужними викликами економіці

Медведєв: Росія ще не стикалася з такими потужними викликами економіці Фото: Дмитро Медведєв

За його словами, постраждав насамперед середній клас РФ

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає, що Росії ніколи не доводилося стикатися з настільки потужними одночасними викликами для економіки, повідомляє РІА Новини.

"Минулий рік дійсно був важким, може бути навіть найважчим за останнє десятиліття. Нашій економіці давно не доводилося стикатися з такими потужними, а головне синхронними викликами, як різке падіння цін на нафту, санкційний тиск і зміна всієї парадигми світової економіки", - зазначив голова уряду РФ.

Він вважає, що ряд базових принципів у глобальній економіці та її ключових інститутів були порушені.

"Традиційні рецепти перестають працювати, звичні інститути регулювання дають збій. Структурні проблеми стоять не тільки перед країнами, що розвиваються, але й перед розвиненими, не тільки перед сировинними державами, але й перед споживачами ресурсів. Яскравий приклад цьому - ринок нафти, де за підсумками 2015 пропозиція випереджає попит, але при цьому видобуток продовжує зростати", - зазначив Медведєв.

При цьому він підкреслив, що постраждав середній клас Росії.

"Найголовніше і найсерйозніше для нас - це падіння доходів людей. Багато стали біднішими, постраждав середній клас, і це, мабуть, найболючіші наслідки економічних ударів минулого року", - сказав російський прем'єр.

Нагадаємо, головним ризиком для економіки Росії є не одноразове падіння цін на нафту до екстремальних 20 доларів за барель, а їх тривале збереження на нинішньому рівні, заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.