ua en ru

Медведчук: політика "затягування поясів" в 2016 році буде тільки посилюватися

Політика "затягування поясів", враховуючи державний бюджет, у 2016 році буде тільки посилюватися. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Менше ніж півтора роки тому, напередодні парламентських виборів, прем'єр-міністр України і його політична сила "Народний фронт" обіцяли народу відкрити "третій фронт" - фронт "боротьби з соціальною несправедливістю". І свою обіцянку виконали, щоправда, з точністю до навпаки - оголосивши війну... соціально незахищеним верствам населення, позбавляючи їх пільг, вводячи нові податки, заморожуючи зарплати і пенсії, піднімаючи тарифи і ціни. Так чи варто дивуватися, що в результаті діяльності "реформаторського" Кабміну рейтинг прем'єра і його партії впав до нуля", - заявив він.

За словами політика, "уряд підготував відверто антисоціальний проект бюджету-2016, який, незважаючи на жорстку критику і виправлення, внесені на швидку руку, все ж був прийнятий в суєті "бюджетної ночі".

"Отже, у 2016 році перед українцями знову стоїть завдання - вижити" (саме так визначив прем'єр основну мету для країни на 2015-й). Насамперед, слід бути готовими до того, що політика "затягування поясів", нав'язана МВФ, буде посилюватися. Про європейські зарплати і пенсії українці вже навіть не згадують. Для більшості межа мрій - своєчасна індексація зарплат і пенсій. Але і тут влада підготувала сюрприз, внісши зміни до Закону України "Про індексацію грошових доходів населення". Тепер індексація доходів буде проводитися тільки після зростання індексу споживчих цін до 103%, а не до 101%, як було раніше", - сказав Медведчук.

При цьому, за словами політика, "безпрецедентно жорстка економія ніяк не позначиться на самих "реформаторах", які закликають українців затягнути паски".

"Ось тільки питання: чи зможе привести країну до високого європейського рівня життя влада, яка сама живе за європейськими стандартами, а народ прирікає на тотальну безпросвітну бідність?", - резюмував він.