ua en ru

Медведчук перерахував переваги інтеграції в ЄАЕС для української економіки

Україні, яка через західний вектор інтеграції вже підсіла на кредитну голку МВФ і змушена беззастережно виконувати всі умови Фонду, варто було б звернути увагу на інтеграційні процеси, які відбуваються на сході від її кордонів. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Він нагадав, що після підписання між РФ і Китаєм договору про постачання газу експерти заговорили про новий "геополітичний зсув".

"Формування Євразійського економічного союзу, зміцнення позицій країн БРІКС, співробітництво РФ з Китаєм, Монголією і Японією красномовно свідчать про те, що центри світової торгівлі і економіки зміщуються на Схід", - зазначив політик.

За словами Медведчука, приєднання до Євразійського економічного союзу дозволить Україні забезпечити економічну стабільність, розвиток виробництва і зростання товарообігу з країнами Об'єднання. "Інтеграція до ЄАЕС - це скасування експортних мит і єдині умови торгівлі, це приплив інвестицій і низькі ціни на енергоносії, це преференції і пільги для вітчизняних виробників. Це розвиток високотехнологічних галузей промисловості - машино-, авіа-, ракето - і суднобудування", - підкреслив політик.

Медведчук наполягає на необхідності підходити до питання вибору вектора зовнішньоекономічної інтеграції прагматично і незаангажовано. "Тут немає місця ні політичній кон'юнктурі, ні лобізму, ні геополітичним амбіціям нової влади. Від того, який вектор інтеграції вибере Україна сьогодні, залежить майбутнє країни, майбутнє наших дітей", - резюмував він.