ua en ru

Медведчук звинуватив владу в антисоціальній політиці у відношенні Донбасу

Медведчук звинуватив владу в антисоціальній політиці у відношенні Донбасу Фото: Віктор Медведчук

Лідер громадського руху "Український вибір", спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Віктор Медведчук звинуватив владу в антисоціальній політиці по Донбасу. Про це він написав у своєму блозі.

"Два роки тому "демократична" влада, що обіцяла всім громадянам України (незалежно від того, в якому регіоні вони проживають, якою мовою спілкуються, яких політичних поглядів дотримуються) захист і підтримку, прийняла антисоціальне, дискримінаційне рішення. Постановою № 595 Кабмін заборонив здійснювати всі соціальні виплати мешканцям непідконтрольних Києву територій Донбасу ― і сотні тисяч людей похилого віку, інвалідів, одиноких матерів втратили пенсій та соціальних виплат. Так "демократична" влада "підтримала" громадян України, які пережили артобстріли, втратили житло, а часом і когось із близьких, надовго залишилися без самого необхідного ― світла, води, зв'язку, продуктів. А тепер ще і без засобів до існування". – заявив він.

Медведчук упевнений, що таким рішенням фактично була введена "соціально-економічна блокада Донецька і Луганська, за якою послідувала транспортна та економічна ізоляція регіону".

"Український вибір" неодноразово звертав увагу української і світової громадськості на цю проблему", - підкреслив політик.

Він також підкреслив, що рано чи пізно питання реінтеграції Донбасу стане головним. "Тому вже зараз потрібно робити конкретні кроки ― напрацювати дорожню карту щодо імплементації Мінських угод і перейти до неухильного їх виконання", - резюмував він.