ua en ru

MBД і Microsoft підписали меморандум з кібербезпеки

MBД і Microsoft підписали меморандум з кібербезпеки

Міністерство внутрішніх справ України і корпорація Microsoft підписали сьогодні меморандум про взаєморозуміння, який закріплює взаємну зацікавленість у співпраці в галузі захисту даних, інформаційної та кібербезпеки. Про це повідомили у прес-службі МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Тигран Авакян зазначив, що співпраця зі світовим лідером дозволить МВС ефективно протистояти сучасним викликам і загрозам у кіберпросторі. "Співпраця зі світовим лідером дозволить міністерству налагодити ефективну систему захисту від кіберзагроз та оперативного реагування на атаки", - наголосив Авакян.

За словами віце-президента корпорації Microsoft у країнах Центральної та Східної Європи Дона Грентема, для Microsoft питання захисту даних є надзвичайно важливим. Корпорація вже більше 20 років співпрацює з європейськими урядами, державними установами та бізнесом, а також ділиться власним досвідом. Це допомагає відповідати на локальні виклики і сприяти економічному розвитку.

"Водночас ми постійно розвиваємо наші технології, щоб уряди могли будувати свої рішення в умовах довіри. Переконаний, що співпраця з Міністерством внутрішніх справ - важливий крок на шляху до створення ефективного захисту державної інформації", - зазначив Грентем.

Сторони зазначають, що підписаний меморандум стане фундаментом для підписання подальших угод, у рамках яких МВС і фахівці Microsoft спільно працюватимуть над посиленням кібербезпеки відомства. Зокрема, компанія готова надавати інформпідтримку та консультації фахівцям МВС щодо своїх продуктів і сервісів Microsoft. Крім того, представники "Майкрософт" готові надавати допомогу правоохоронцям у процесі ідентифікації та боротьби із загрозами інформаційній безпеці.

Сторони також обговорили перспективи розширення співпраці в рамках програми операційної та технічної підтримки найвищого класу Microsoft Premier Support, а також підписання міністерством угоди про співпрацю з питань безпеки.

Як відомо, Україна лідирує у світовому рейтингу країн за кількістю шкідливих сайтів.

Нагадаємо, у грудні 2014 р. "Microsoft Україна" і Кабінет міністрів підписали угоду з питань безпеки.

Як повідомлялося, генеральним директором компанії "Microsoft Україна" від жовтня 2014 р. є Надія Васильєва.