ua en ru

Мазут будуть імпортувати за новими умовами з 2018 року

Мазут будуть імпортувати за новими умовами з 2018 року Фото: міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик (РБК-Україна)

Умови змінені в рамках євроінтеграції

Енергетичні компанії-імпортери повинні будуть купувати мазут із вмістом сірки не більше 1%, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу сказати генеруючим компаніям, що з 1 січня 2018 року контракти мають бути на мазут із сіркою не більше 1%, оскільки це наші європейські зобов'язання", - сказав він.

Разом з тим глава відомства додав, що станом на сьогодні на складах ТЕС і ТЕЦ - 65,9 тис. тонн мазутів, в той час як прогнозний баланс передбачає його кількість на рівні 130 тис. тонн.

Нагадаємо, раніше Ігор Насалик просив уряд відновити газопостачання ТЕЦ-6 у Києві. ТЕЦ-6 забезпечує гарячою водою кілька районів Києва, в тому числі Оболонь, Троєщину, Райдужний і Воскресенський масиви.

Всього в зоні теплопостачання ТЕЦ-6 знаходиться 3138 об'єктів, з них - 2142 житлових будинка, 39 медичних установ, 164 дитячих садів і 670 відомств.