ua en ru

Mazda побудує в Мексиці завод вартістю 500 млн дол

Японський виробник автомобілів Mazda в п'ятницю, 17 червня, повідомив про намір побудувати новий завод у Мексиці з метою збільшити свою присутність на ринках Латинської Америки. За оцінками компанії, завод обійдеться у 500 млн дол., передає "Сіньхуа".

Будівництво почнеться найближчим часом в м.Саламанка, в 300 км на північний захід від Мехіко, і, як очікується, буде завершено до 2013 р.

Інвестиції в будівництво будуть розділені між Mazda і її партнером Sumitomo Corp в розрахунку 70% на 30% відповідно. Новий завод буде виробляти моделі Mazda2 і Mazda3, володіючи потужністю 140 тис. транспортних засобів і двигунів на рік при роботі на повну потужність.

Мексиканські чиновники вітали проект, заявивши, що він створить 3 тис. нових робочих місць.

"Цей новий інвестиційний проект показує, що Мексика знаходиться на правильному шляху", - заявив Президент Феліпе Кальдерон на зустрічі з керівниками Mazda.

Мексиканська автомобільна промисловість швидко зростала протягом останніх двох років, оскільки іноземні автовиробники будували більше заводів в країні.

Кальдерон заявив, що в Мексиці було виготовлено 2,3 млн автомобілів в 2010 р. і майже 2 млн були відправлені на експорт.