ua en ru

Майкл Флінн просував американо-російський атомний проект, - Guardian

Майкл Флінн просував американо-російський атомний проект, - Guardian Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

У Конгресі також розслідують те, чи відмовилася адміністрація Трампа від просування цього проекту

У Конгресі США перевіряють версію про те, що колишній радник президента Трампа з національної безпеки Майкл Флінн, таємно просував проект приватних ділових кіл, спрямований на будівництво американо-російських АЕС на Близькому Сході. Про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається в проекті "брала участь російська держкомпанія, яка зараз перебуває під санкціями США". Розслідувачі також розбираються, чи відмовилася адміністрація Трампа від просування цього проекту або продовжує сприяти йому.

У середу було опубліковано лист, в якому конгресмени-демократи стверджують, що Флінн порушив федеральне законодавство, не розкривши перед владою США факт своєї поїздки на Близький Схід у червні 2015 року, метою якої було просування американо-російського проекту, а також змовчавши про деякі контакти з іноземцями.

У листі також повідомляється, що Томас Кокрейн з консалтингової групи ACU Strategic Partners, яка нібито співпрацювала з Флінном, заявляв: навіть після звільнення Флінна його проект вважався частиною дипломатичного "набору інструментів адміністрації Трампа.

Повідомляється, що лист, на якому засновані всі ці твердження, було написано конгресменами Елайджею Каммінгсом і Еліотом Енджелем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний радник ФБР Роберт Мюллер вивчає, яке відношення може мати Майк Флінн у публікації хакерами електронних листів Хілларі Клінтон російськими хакерами.