ua en ru

Матіос розповів, з ким Шеремет зустрічався незадовго до загибелі

Матіос розповів, з ким Шеремет зустрічався незадовго до загибелі Фото: Анатолій Матіос розповів про останні зустрічі Павла Шеремета

За три тижні до загибелі журналіст мав зустрічі в Москві з близьким оточенням убитого Бориса Немцова та українським екс-міністром Олександром Клименком

За три тижні до загибелі Павло Шеремет відвідав Москву, де зустрічався з близьким оточенням убитого на початку 2015 року російського опозиціонера Бориса Немцова. Про це головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів в ефірі "5 каналу".

Зі слів Матіоса про це йому повідомив сам загиблий журналіст під час останньої зустрічі.


"Не хочу вдаватися в конспірологію, але на останній зустрічі з Павлом ми обговорювали багато речей - він завжди був оптимістом, це світла людина, але в той момент він сумними фарбами описував ситуацію свого перебування десь три тижні тому в місті Москва. Він зміг зустрітися зі всіма, хто був у близькому оточенні Нємцова", - розповів він.

Військовий прокурор також додав, що у Москві Шеремет поспілкувався і з міністром доходів та зборів часів Януковича Олександром Клименком, але про зміст розмови журналіст Матіосу не повідомив.

"Він відвідував так званий офісний центр "Москва-Сіті", де усі наші квазі вигнанці, яких ми обов’язково дістанемо і засудимо. І одним із таких вигнанців був екс-міністр доходів та зборів Клименко. Але ми не встигли проговорити сутність цієї розмови", - розповів військовий прокурор.

Нагадаємо, експерти Федерального бюро розслідувань США, які співпрацюють з МВС і ГПУ щодо розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета допомогли при встановленні типу вибухівки.

Шеремет загинув 20 липня у результаті вибуху автомобіля у центрі Києва.