ua en ru

Матіос розповів про ще одного учасника "схем Клименко", якому вдалося втекти

Матіос розповів про ще одного учасника "схем Клименко", якому вдалося втекти Фото: Анатолій Матіос

Учасник "схем Клименко" Олександр Чернобай зберігав у сейфі обвинувальний акт проти нього

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів про ще одного учасника "схем Клименко" (екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, - ред.), якому вдалося втекти. Про це Матіос розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Від нас втік, залишивши на столі сніданок і гарячу каву, колишній голова Одеської державної податкової адміністрації Олександр Чернобай. Ми йому підозру належним чином відправили, щоб він знав, що він підозрюваний, що він у розшуку. Написали, що він підозрюється в тому, що брав участь у злочинній організації Януковича щодо створення та функціонування податкових майданчиків. Ну це ж треба ще довести, треба суд. А він втік", - розповів Матіос.

За словами Матіоса, в ході обшуків у будинку у Чорнобая правоохоронці виявили сейф, в якому, крім іншого, зберігався обвинувальний акт проти нього. Як повідомляється, обвинувальний акт від 2002 року за звинуваченням на той момент голови районної податкової інспекції міста Макіївка Олександра Чернобая у зловживанні службовим становищем, сприяння створенню фіктивних підприємств, ухиленні від сплати податків.

"Цей документ був підписаний, на той момент, прокурором міста Макіївка Рінатом Кузьміним. І цей обвинувальний акт, з мокрим підписом, який повинен знаходитися в матеріалах кримінальної справи або в суді, лежав у сейфі як найдорожчий документ пана Чорнобая. Ми ніде не знайшли офіційної інформації, що він взагалі колись притягувався до кримінальної відповідальності", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що четверо учасників "схем Клименко" є чинними нардепами.