ua en ru

Четверо учасників "схем Клименко" є чинними нардепами, - Матіос

Четверо учасників "схем Клименко" є чинними нардепами, - Матіос Фото: у схемах Клименко" брали участь діючі нардепи

Прокуратура підготує клопотання до ВР про зняття з них депутатської недоторканності

Учасниками "схем Клименко" були 4 діючих депутата. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Скажу так - майже половина від загальної кількості діючих на той час 8 майданчиків (належали чинним депутатам, - ред.). Ось і рахуйте, вгадуйте (чотири, - ред.). Їх прізвища і коло інтересів у фіскальній, митної та, в окремих сегментах, промислової політики загальновідомі. У свій час, деякі з них навіть цілі фракції очолювали, причому, за будь-якої влади", - заявив Матіос.

Він також повідомив, що слідство має намір довести їх причетність до незаконних махінацій і, в разі успіху, прокуратура направить у Верховну Раду подання на зняття депутатської недоторканності з парламентаріїв.

"Це мрія суспільства і бажання слідства, а от наскільки нам вдасться це зробити - подивимось. Це залежить від оперативного везіння, плюс сприяння з боку учасників процесу, свідків, підозрюваних, які коли-то перестануть (а частина вже перестає) мовчати - ось тоді можна буде про це говорити", - підкреслив військовий прокурор.

Нагадаємо, раніше Матіос анонсував нові арешти в рамках розслідування "схем Клименко".