ua en ru

Матч "Шахтар" - "Динамо" призупинений через прояв расизму

Матч "Шахтар" - "Динамо" призупинений через прояв расизму Фото: "Шахтар" - "Динамо" (facebook.com/fcdynamoua)

Командам лишається дограти щонайменше 15 хв

Матч між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" в 14 турі УПЛ припинений на 75 хвилині гри через прояв расизму на трибунах ОСК "Металіст". Відповідне рішення ухвалив арбітр поєдинку Микола Балакін, про що повідомив диктор стадіону.

В ігровому епізоді Тайсон вів боротьбу із Шабановим і сфолив. Після цього почали звучати расистські кричалки від уболівальників на адресу бразильців "Шахтаря". Тайсон емоційно відреагував на цю ситуацію і показав сектору фанатів "Динамо" середній палець, а потім вибив м'яч в його сторону. Бразилець намагався щось вигукнути уболівальникам, після чого розплакався, його заспокоював капітан "Динамо" Віктор Циганков. Також в словесну перепалку з уболівальниками киян спробував вступити хавбек "гірників" Дентіньо.

У результаті матч був зупинений на 3 хвилини і команди пішли з поля, а по поверненню арбітр видалив Тайсона за показаний непристойний жест.

Нагадаємо, поєдинок відбіркового турніру Євро-2020 між Англією і Болгарією двічі зупинявся після того, як на трибунах пролунали расистські вигуки.

Після цього інциденту президент ФІФА Джанні Інфантіно закликав футбольні асоціації знайти нові, сильніші та ефективніші способи викорінення расизму в футболі. Зокрема, ввести довічну заборону для фанатів на відвідування матчів за прояви расизму.