ua en ru

Масових перевірок користувачів Webmoney не буде, - Міндоходів

Міністерство доходів і зборів перевірятиме лише роботу тих підприємств та банків, які були причетні до роботи Webmoney Transfer, які за допомогою цієї системи приховували свої прибутки або прикривали незаконну діяльність. Про це розповів начальник підрозділу по боротьбі зі злочинами із застосуванням найновіших технологій головного оперативного управління МДС Василь Поїзд.

Крім того, обґрунтовуючи необхідність вилучення частини техніки під час обшуку офісів структур, причетних до роботи системи, представник Міндоходів вказав на те, що було необхідно для проведення слідчих дій. «Наразі комп'ютерну техніку передано на експертизу. За попередніми висновками на ній міститься інформація щодо діяльності Webmoney Transfer», - зауважив Поїзд.

Він вказав на те, що в записниках деяких співробітників, які були вилучені, «відображено чорнові записи ведення бухгалтерії». «Вирішення проблем Webmoney в Україні цілком залежить від дій гаранта цієї системи в нашій країні. Мова йде про співпрацю зі слідством на поточному етапі та легалізацію своєї діяльності в майбутньому», - резюмував начальник підрозділу по боротьбі зі злочинами із застосуванням найновіших технологій головного оперативного управління Міндоходів.