ua en ru

Масове отруєння в Хмельницькій області: кількість госпіталізованих зросла до 60

Масове отруєння в Хмельницькій області: кількість госпіталізованих зросла до 60 Ілюстративне фото (УНІАН)

Сальмонелу ентерітідіс виявили вже у 35 хворих

У місті Нетішин Хмельницької області сальмонельозом захворіли вже 60 осіб - вихованці і працівники міського ясла-саду. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

"Станом на 11:00 12.10.2018 року серед дітей та працівників ДНЗ (ясла-садок комбінованого типу) № 6 "Райдуга" м. Нетішин Хмельницької області зареєстровано 60 випадків сальмонельозу, у тому числі 44 дитини", - йдеться в повідомленні.

Сальмонелу ентерітідіс виявили вже у 35 хворих.

"З інфекційного відділення комунального закладу Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин" виписано 28 перехворілих, 10 хворих залишаються на стаціонарному лікуванні, 22 - на амбулаторному лікуванні", - уточнили у лабораторному центрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 56 госпіталізованих.

Як писало РБК-Україна раніше, кількість госпіталізованих дітей в результаті спалаху кишкових інфекцій в місті Нетішин Хмельницької області зросла до 26. Зазначалося, що станом на 6 жовтня був госпіталізований 31 людина, в тому числі 26 дітей віком від 3 до 6 років, та 4 працівника установи (три вихователя і один помічник вихователя), а також 19-річний чоловік, який контактував з працівниками дошкільного закладу.

Нагадаємо, у дошкільному навчальному закладі № 6 "Веселка" у Нетішині Хмельницької області сталася спалах кишкових інфекцій, в результаті якого до лікарні потрапила 21 людина.