ua en ru

Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень

Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень Фото: Микола Мартиненко

Він також заявив, що проводить власне розслідування і обов'язково знайде і озвучить імена замовників розгорнутої проти нього інформаційної кампанії

Народний депутат України від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку із корупційним скандалом і інформаційною кампанією, яка розгорнута проти нього. Про це нардеп заявив в ефірі "Свободи слова" на телеканалі "ICTV" у понеділок увечері

"Я приймаю рішення про складання депутатських повноважень і відмовляюся від депутатського імунітету", - заявив він.

Також Мартиненко заявив, що вже у вівторок напише заяву про складання депутатських повноважень і проситиме парламент розглянути його на найближчому пленарному тижні і особисто має намір працювати над тим, щоб для цього знайшлася достатня кількість голосів.

Нагадаємо, Лещенко оприлюднив матеріали про наявність кримінальної справи проти Мартиненка у Швейцарії. У матеріалах зазначено, що Мартиненко отримував відкати від контракту між українською компанією "Енергоатом" і чеською компанією Skoda на загальну суму 6,3 млн євро. Розмір комісійних за кожну угоду становив 15-20%.

Крім того, Лещенко розповів, що у даній кримінальній справі Мартиненко був допитаний швейцарськими правоохоронними органами 28 жовтня 2013, а самі матеріали були направлені органами прокуратури Швейцарії в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) 31 березня 2015. Однак українські правоохоронці не відкривають кримінальну справу проти Мартиненка в Україні.