ua en ru

Мартиненко закликав президента дати оцінку діяльності "грузинської мафії" в НАБУ

Мартиненко закликав президента дати оцінку діяльності "грузинської мафії" в НАБУ Фото: Микола Мартиненко

Мартиненко заявив, що в його справі є "грузинський слід"

Колишній народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко назвав звинувачення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) проти себе політичною фальсифікацією, інспірованою "грузинської мафією", і звернувся до президента Петра Порошенка з закликом відреагувати на роботу цих антикорупційних органів. Про це він сказав в інтерв'ю ТРК "Україна" 23 квітня, передає прес-служба екс-депутата.

"Я хочу звернутися до президента, щоб він відреагував... Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура сьогодні перетворилися у філію "грузинської мафії", - заявив Мартиненко.

Він заявив, що це "дешеве піар-агентство" займається фальсифікацією справи, "кидає людей за грати і жодної справи не доводить до кінця". "Ніякої боротьби з корупцією немає. Є дешеве піар-агентство, яке грає в політику", - додав колишній нардеп.

Мартиненко також зазначив, що бачить "грузинський слід" у своїй справі. "Це не антикорупційна організація. Це чисто політичний проект", - сказав він.

Екс-депутат також повідомив, що в першу чергу має намір довести свою невинність, у тому числі в суді, а також забезпечити притягнення до кримінальної відповідальності керівництва НАБУ і "кожного виконавця, що цим питанням займається".

Нагадаємо, раніше Мартиненко заявив, що під час судового засідання у справі про обрання йому запобіжного заходу у Солом'янський суд "терміново прибула команда контролерів за діями НАБУ на чолі з соратником Саакашвілі Сакварелідзе". Він висловив упевненість, що це свідчить про "системну залежність НАБУ від групи, яку в керівному складі бюро представляє Гізо Углава".

"Цей факт слід зафіксувати всім, хто стежить за діяльністю НАБУ і усвідомити, що Бюро використовується в якості інструменту політичної боротьби і розвалу коаліції. Мета - дострокові парламентські вибори, щоб привести в парламент свою політичну силу. Для Ситника і Углави вже зарезервовані місця в партії Саакашвілі-Лещенка", - заявив Мартиненко.

Відзначимо, 22 квітня Мартиненко відпустили на поруки.