ua en ru

Марк Цукерберг хоче виступити перед Конгресом США

Марк Цукерберг хоче виступити перед Конгресом США Фото: Марк Цукерберг (Facebook.com zuck)

Цукерберг має намір виступити в Конгресі США

Засновник і голова найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг має намір виступити в Конгресі США в рамках розслідування про зловживання у відношенні персональних даних користувачів соцмережі. Про це повідомляє CNN.

За даними телеканалу, голова юридичного комітету американського сенату Чак Грасслі направив три запрошення на слухання 10 квітня - Цукербергу, гендиректору компанії Сундре Пичаі і гендиректору Twitter Джеку Дорсі.

Повідомляється, що рішення Цукерберга виступити перед конгресом може вплинути на Пичаs і Дорсі, а також змусити їх дати свідчення. Минулого тижня Цукерберг вже говорив про готовність відповісти на питання в Конгресі США, але додав, що не вважає себе кращим джерелом інформації.

Зазначимо, компанію Facebook звинувачують у використанні персональних даних користувачів мережі для впливу на результат президентських і парламентських виборів у багатьох країнах світу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Марк Цукерберг не буде виступати в британському парламенті у зв'язку з витоком даних користувачів соцмережі.