ua en ru

Макрон провів зустріч із прем'єром Лівану в Парижі

Макрон провів зустріч із прем'єром Лівану в Парижі Фото: Саад Харірі (flickr.com/statephotos)

Запрошення Харірі до Парижа - спроба знайти вихід із політичної кризи, яка виникла навколо Лівану

Президент Франції Еммануель Макрон 18 листопада 2017 року зустрівся в Парижі з прем'єр-міністром Лівану Саадом Харірі, який на початку листопада оголосив про свою відставку. Як пояснив Макрон, запрошення Харірі до Парижа - спроба знайти вихід із політичної кризи, яка виникла навколо Лівану після несподіваної заяви про відставку глави ліванського уряду, передає DW.

Харірі після зустрічі з Макроном повідомив, що має намір найближчими днями повернутися до Лівану та особисто обговорити своє політичне майбутнє з президентом Мішелем Ауном.

"Ви знаєте, що я оголосив про відставку. У Лівані ми про це поговоримо", - зазначив Харірі.

Він уточнив, що планує в середу взяти участь в урочистостях у Бейруті до річниці незалежності Лівану.

Зазначено також, що Харірі подякував Макрону за запрошення до Парижа. За його словами, французький президент "продемонстрував вірну дружбу" і він це ніколи не забуде.

Як додав Харірі, зусилля Макрона демонструють тісний зв'язок Франції з Ліваном та зацікавленість у стабільності в країні.

Нагадаємо, на початку листопада Харірі оголосив про відставку, перебуваючи в Саудівській Аравії. Причиною він назвав страх за власне життя і звинуватив угруповання "Хезболла", яке підтримує Іран, в підготовці замаху на себе.