ua en ru

Макрон пообіцяв Трампу захистити Паризьку угоду по клімату

Макрон пообіцяв Трампу захистити Паризьку угоду по клімату Фото: Еммануель Макрон обговорив з Дональдом Трампом Паризьку угоду

Зміна клімату є дуже важливим і чутливим питанням для французів

Новообраний президент Франції Еммануїл Макрон буде захищати угоду про зміну клімату, узгоджену в Парижі в 2015 році. Про це він повідомив у телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом, яка ставлася в понеділок увечері, 8 травня, передає Reuters.

"Він буде захищати угоду про зміну клімату, і він буде стежити за тим, щоб бути пильним в захисті французького народу", - сказала прес-секретар Макрона Лорі Хаїм в інтерв'ю CNN.

За її словами, під час 10-хвилинної розмови президенти обговорювали боротьбу з тероризмом, а також трансатлантичні відносини та економіку.

Як зазначає агентство, "зміна клімату є дуже важливим і чутливим питанням для французів. Тому Макрон сказав Трампу, що він захистить Паризьку угоду зі зміни клімату".

Також повідомляється, що президент США Дональд Трамп найближчим часом повинен ухвалити рішення про те, будуть чи не будуть США дотримуватися угоди про зміну клімату, укладеного адміністрацією Обами.

Нагадаємо, Трамп анонсував "важливе рішення" за Паризьким кліматичного угоди.