ua en ru

Трамп анонсував "важливе рішення" по Паризькій кліматичній угоді

Трамп анонсував "важливе рішення" по Паризькій кліматичній угоді Фото: Дональд Трамп обіцяє "кліматичне" рішення

Зокрема це рішення він пообіцяв ухвалити протягом наступних двох тижнів

Президент США Дональд Трамп пообіцяв оголосити про "важливе рішення" щодо Паризької угоди про кліматичні зміни протягом наступних двох тижнів. Про це він сказав у виступі на його 100-й день на посаді на мітингу в місті Гаррісбург у штаті Пенсільванія, передає "Голос Америки".

"Для того, щоб зрозуміти історичний прогрес, який ми зробили, ми повинні чесно говорити про ситуацію, яку ми і я успадкували. Попередня адміністрація залишила нам безлад", - заявив Трамп.

Він також наголосив, що США є частиною "системи глобального грабежу за американський рахунок", та пообіцяв, що ухвалить "велике рішення" стосовно Паризької кліматичної угоди протягом наступних двох тижнів. У ході його передвиборчої кампанії Трамп неодноразово погрожував вийти з Паризької угоди або "переглянути" участь США у глобальному договорі зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

Трамп також підкреслив свою прихильність до будівництва стіни, яку він обіцяв побудувати на кордоні між Сполученими Штатами та Мексикою. Він сказав, що його адміністрація вже ввела "імміграційний контроль, який ви раніше ще ніколи не бачили".

"Люди, що прагнуть потрапити до нашої країни - вони будуть допущені, тому що вони люблять нашу країну. Інакше вони не будуть допущені", - попередив Трамп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вашингтоні (США) пройшли акції протесту проти політики президента Дональда Трампа в галузі екології та зміни клімату.