ua en ru

Макрон планує провести саміт в нормандському форматі щодо конфлікту в Україні, - Reuters

Макрон планує провести саміт в нормандському форматі щодо конфлікту в Україні, - Reuters Фото: Макрон планує провести саміт в нормандському форматі щодо конфлікту в Україні

Макрон заявив, що хоче незабаром провести саміт з лідерами Росії, Німеччини та України

Президент Франції Еммануель Макрон заявив за підсумками саміту G7 ("Великої сімки"), що хоче незабаром провести саміт з лідерами Росії, Німеччини та України (нормандський формат) у зв'язку з конфліктом на сході України, передає Reuters.

"Макрон заявив, що хоче незабаром провести саміт з лідерами Росії, Німеччини та України у зв'язку з кризою в Україні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 травня повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і президент Французької Республіки Еммануель Макрон висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі. Про це повідомляє прес-служба глави.

"Петро Порошенко провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Напередодні запланованої зустрічі голови Франції з президентом Росії Володимиром Путіним співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, голова України навів факти порушення мінських домовленостей Російською Федерацією і бойовиками, яких підтримує РФ.