ua en ru

Макрон і Меркель обговорять з РФ резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії

Макрон і Меркель обговорять з РФ резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Розмова має відбутися в неділю, 25 лютого

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон планують провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним щодо ситуації в Сирії. Про це повідомляє DW, посилаючись на адміністрацію президента Франції.

Наголошується, розмова має відбутися в неділю, 25 лютого.

Темою для обговорення має стати реалізація прийнятої Радою Безпеки ООН резолюції про тимчасове припинення вогню в Сирії. Зокрема, Макрон і Меркель збирається обговорити з Путіним політичні плани відносно тривалого миру в Сирії, повідомляє видання. Режим припинення вогню став "першим необхідним кроком" до того.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, що вимагає від учасників конфлікту в Сирії припинення вогню терміном на щонайменше 30 днів. Зазначено, що мета перемир'я - зробити можливими доставку гуманітарної допомоги й евакуацію цивільних, які потребують медичної допомоги. У перемир'ї не беруть участь терористичні угруповання "Ісламська держава", "Аль-Каїда" і "Джебхат ан-Нусра".