ua en ru

Радбез ООН одноголосно підтримав резолюцію про перемир'я в Сирії

Радбез ООН одноголосно підтримав резолюцію про перемир'я в Сирії Фото: Радбез ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Мета перемир'я - зробити можливими доставку гуманітарної допомоги й евакуацію цивільних

Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію, що вимагає від учасників конфлікту в Сирії припинення вогню терміном на щонайменше 30 днів. Про це повідомляє Reuters.

Зазначено, що мета перемир'я - зробити можливими доставку гуманітарної допомоги й евакуацію цивільних, які потребують медичної допомоги. У перемир'ї не беруть участі терористичні угруповання "Ісламська держава", "Аль-Каїда" і "Джебхат ан-Нусра".

Як повідомляється, резолюцію ухвалено на тлі ескалації в Східній Гуті - передмісті Дамаска. Цей район контролюється опозицією, останній тиждень сирійська урядова армія веде інтенсивний обстріл району, використовуючи артилерію й авіацію, відзначає агентство.

Раніше призначене на четвер, 22 лютого 2018 року, голосування щодо резолюції про 30-денне перемир'я в Сирії не відбулося через позицію Росії з цього питання. Його перенесли на вечір 24 лютого.

Нагадаємо, згідно з даними Сирійського центру моніторингу прав людини (SOHR), із 18 лютого 2018 року в районі Східної Гути загинуло понад 500 осіб. За даними ООН, всього там проживає 400 тис. осіб.