ua en ru

Макрон і Меркель будуть просити Трампа не розривати угоди з Іраном

Макрон і Меркель будуть просити Трампа не розривати угоди з Іраном Фото: Хайко Маас (facebook.comAuswaertigesAmt)

Договір з Іраном про скорочення ядерної програми

Лідери Німеччини і Франції закличуть президента США Дональда Трампа не виходити з ядерної угоди з Іраном, оскільки такий крок Вашингтона може викликати серйозні проблеми. Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, передає Reuters.

Зокрема, повідомляється, що Трамп зажадав від європейських країн, які підписали угоду, до 12 травня виправити недоліки ядерної угоди 2015 року.

Маас повідомив, що під час майбутніх зустрічей у Вашингтоні канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон звернуться до Трампу із закликом залишитися в угоді, яка пропонує звільнити Тегеран від санкцій в обмін на скорочення ядерної програми.

"Ми вважаємо надзвичайно важливим підтримати це угода. Якщо вона провалиться або США вийдуть з нього, у нас не залишиться нічого подібного, і ми побоюємося, що ситуація значно погіршиться", - сказав він.

Маас, також зазначив, що G7 офіційно закликала Росію внести свій внесок у вирішення кризи в Сирії.

Президент Франції в понеділок, 23 квітня, прибуде в США з першим офіційним візитом і зустрінеться з Дональдом Трампом. 27 квітня з американським главою зустрінеться Ангела Меркель.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Іран може відновити дія своєї ядерної програми, якщо США вийдуть з багатосторонньої угоди і відновлять дію санкцій проти Тегерана.