ua en ru

Макрон допустив зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом

Макрон допустив зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом Фото: Еммануель Макрон (Michele Tantussi/Getty Images)

Зустріч в нормандському форматі може відбутися в найближчі тижні

Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним заявив, що зустріч в нормандському форматі може відбутися найближчим часом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

За його словами, саміт у форматі "нормандської четвірки" по Україні відбудеться в найближчі тижні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Зеленський провів телефонну розмову з Макроном. Тоді президент Франції заявив, що погодить нормандську зустріч з Володимиром Путіним і Ангелою Меркель.

Крім того, президент Росії Володимир Путін в ході свого візиту у Францію обговорить з Макроном двостороннє співробітництво України, включаючи продовження роботи в нормандському форматі. Зустріч відбудеться 19 серпня.

Крім того, президент України Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході розмови вони погодили нормандську зустріч, на якій будуть підписані нові документи.

Зазначимо, Зеленський анонсував переговори з главою Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зеленський підкреслював, що хоче провести зустріч у нормандському форматі найближчим часом.