ua en ru

У Львівській області викрили банду викрадачів нафтопродуктів

У Львівській області викрили банду викрадачів нафтопродуктів Фото: викрадені нафтопродукти (прокуратура Львівської області)

Зловмисники крали нафту з нафтопроводу "Дружба"

Прокуратура Львівської області спільно з Управлінням захисту економіки і слідчим управлінням обласної поліції припинила діяльність злочинної групи у складі 8 осіб, які налагодили систему викрадення нафтопродуктів з нафтопроводу"Дружба". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

В рамках кримінального провадження поліція провела комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, під час яких і викрила злочинну схему, яка використовувалася для викрадення нафтопродуктів.

"Встановлено, що злочинною групою у складі 8 чоловік поблизу с. Стоки Перемишлянського району Львівської області скоєно незаконну врізку в нафтопродуктопровід філії Магістральні нафтопроводи "Дружба" НАК "Укртранснафта", - повідомили в прокуратурі.

Для маскування процесу викрадення, зловмисники за допомогою окремо виведеного пульта здійснювали дистанційне керування насосом для накачування нафтопродуктів. При спробі викрадення чергової партії ресурсу, 15 червня були затримані 5 членів злочинної групи.

На місці події затримали вантажний автотранспорт, яким вивозили викрадені нафтопродукти, а також виявлена перевалочна база з їхнього зберігання. Зокрема, в с. Солонка Пустомитівського району Львівської області в ангарному приміщенні на околиці населеного пункту виявили близько 12,5 тонн раніше викрадених нафтопродуктів.

altaltaltaltalt

Фото: нафтопродукти та обладнання для розкрадання (прокуратура Львівської області)

Всього правоохоронці виявили і вилучили майже 45 тонн нафтопродуктів, викрадених з нафтопроводу. Правоохоронці продовжують розшукові дії.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинено масштабне розкрадання нафтопродуктів державного суспільства.