ua en ru

Луценко заявив, що підозру Насірову треба було вручати зранку

Луценко заявив, що підозру Насірову треба було вручати зранку Фото: Юрій Луценко розкритикував дії НАБУ щодо Насірова

Генпрокурор вважає, що слід було виставити пост під палатою і оголосити в зручний для слідства час

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що співробітники Національного антикорупційного бюро повинні були вручити підозру відстороненому керівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову не в п'ятницю пізно ввечері, а в суботу зранку. Про це він повідомив у Facebook.

"Генпрокурор навіть без юридичної освіти знає, що вручати підозру після 22:00 особі під загальним наркозом - табу. Варто виставити пост і зробити це зранку", - написав Луценко в коментарі під постом на сторінці народного депутата Мустафи Найєма.

alt

Фото: скріншот коментаря Луценка

Глава ГПУ пояснив, що необхідно було "виставити пост під палатою і оголосити в зручний для слідства час".

"Генпрокурор навіть без юридичної освіти знає, що йти в суд у п'ятницю - табу. Бо в неділю нема чергових суддів. Краще робити це в будні дні", - дописав згодом Луценко.

Він також запропонував депутатам ухвалити закон, за яким чиновники категорії А не можуть отримати заставу. На його думку, таких високопосадовців слід арештовувати на перші 4 місяці, щоб вони не впливали на свідків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що судове засідання щодо обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Насірову буде продовжено 6 березня 2017 року в будівлі Апеляційного суду Києва.