ua en ru

Луценко повідомив, коли Рада може розглянути подання ГПУ на трьох нардепів

Луценко повідомив, коли Рада може розглянути подання ГПУ на трьох нардепів Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Рада може розглянути подання на нардепів на наступному пленарному тижні

Верховна рада України на наступному пленарному тижні може розглянути подання на трьох народних депутатів. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Таку інформацію генпрокурор повідомив в ході розгляду в Раді подання на нардепа Сергія Дунаєва.

За його словами, три подання Рада може розглянути наступного пленарного тижня у вівторок.

"Я передбачаю розгляд в регламентному комітеті ще декількох подань. Я сподіваюсь, що наступного пленарного тижня нам належить ще раз зустрітись для розгляду трьох з них. Перше питання щодо народного депутат Пономарьова (Олександр Пономарьов від "Волі народу", - ред.), який позбавив журналістів права на їх законну професійну діяльність", - повідомив Луценко.

Крім того, наступного пленарного тижня Рада може розглянути подання на народних депутатів від фракції "Опозиційного блоку" Дмитра Колєсникова і Олександра Вілкула.

"Друге - це подання щодо народного депутата Колєснікова з міста Дніпро. Справа пов’язана з незаконним викраденням одного з об’єктів оборонної промисловості у місті Дніпро .Останнє подання щодо народного депутата Вілкула щодо його причетності до незаконного відчудження землі, коли він очолював облдерадміністрацію", - додав він.

Відзначимо, наступний пленарний тиждень відбудеться з 16 по 19 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Колєсников і Вілкул вже надали комітету письмові пояснення з приводу подання ГПУ щодо зняття з них депутатської недоторканності.

Відзначимо, раніше Луценко заявляв, що народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Сергій Дунаєв не задекларував близько 160 млн гривень власних активів.