ua en ru

Луценко розповів про слідство щодо фінансування Курченком акцій протесту Саакашвілі

Луценко розповів про слідство щодо фінансування Курченком акцій протесту Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі на мітингу (РБК-Україна)

З офісу Курченка було передано понад 200 тис. доларів на фінансування протестів

Слідство переконане, що людина, наближена до Михайла Саакашвілі, а потім і сам лідер "Руху нових сил" вступили в контакт з бізнесменом Сергієм Курченком з метою отримання фінансової допомоги для акцій протесту. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю DW.

Зі слів генпрокурора, за цю фінансову допомогу "обговорювалося питання протидії слідству щодо злочинних оборудок Курченка".

"Слідство не підозрює, а знає, що з офісу Курченка було передано понад 200 тис. доларів, призначенням яких було фінансування акцій протесту, та обговорювалося можливе захоплення приміщення українського парламенту. Ці гроші отримали під нашим контролем люди з найближчого оточення Саакашвілі. Це зафіксований факт", - розповів Луценко.

Генпрокурор також зазначив, що експертиза встановила, що голоси на плівках розмови Саакашвілі та Курченка справжні та належать саме їм.

"Що буде далі - залежить від слідчих, прокурорів, а потім рішення суду", - додав він.

Нагадаємо, лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що Служба безпеки України провела експертизу записів його переговорів із бізнесменом Сергієм Курченком без зразка голосу політика.