ua en ru

Луценко розповів, на що будуть спрямовані 22 млрд гривень конфіскованих коштів

Луценко розповів, на що будуть спрямовані 22 млрд гривень конфіскованих коштів Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Зокрема, Міністерству оборони України виділено 4,5 млрд гривень

Генералньий прокурор України Юрій Луценко розповів, на що будуть спрямовані 22 млрд гривень конфіскованих коштів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"ГПУ гордиться тим, що конфісковані нами кошти враховані при голосуванні за Держбюджет і 22 млрд гривень відтепер працюватимуть для оборони та розвитку країни", - написав він.

Так, серед головних напрямків фінансування Луценко назвав:

  • Міністерство оборони України - 4,5 млрд гривень буде виділено на закупівлю озброєння та військової техніки, на закупівлю та виробництво боєприпасів, на будівництво житла військовослужбовцям, на розробку новітнього ракетного озброєння, на озброєння БМ "Оплот",
  • Мыныстерство фынансыв Украъни - 7,8 млрд гривень на підвищення обороноздатності.
  • Національна гвардія України - 900 млн гривень на закупівлю озброєння та техніки.
  • Національна поліція України - 980 млн гривень на матеріально-технічний розвиток, придбання автотранспорту, озброєння сил спецпризначення.
  • Державна прикордонна служба України - 700 млн гривеньна заходи з інженерно-технічного облаштування кордону, придбання засобів ідентифікації, закупівлю озброєння та техніки.
  • Міністерство фінансів України - 2,5 млрд на програми соціально- економічного розвитку в областях.
  • Укравтодор - 1 млрд на розвиток автомобільних доріг.
  • Міністерство аграрної політики та продовольства України - 2,6 млрд на підтримку фермерів.
  • Міністерство регіонального розвитку та торгівлі України - 4 млрд на відновлення сільської медицини ( амбулаторії, швидкі допомоги, тощо).

"Збільшення зарплат прокурорам на 600 млн гривень ми скоро відпрацюємо наступними конфіскаціями мафіозних активів", - додав він.

ГПУ гордиться тим, що конфісковані нами кошти враховані при голосуванні за Держбюджет і 22 млрд грн відтепер працюватиму...

Опубліковано Юрієм Луценком 15 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже 1 млрд гривень з коштів, які були конфісковані у колишнього президента України Віктора Януковича, підуть на потрібні Національної поліції України.