ua en ru

Луценко: є достатньо підстав вважати, що Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення

Луценко: є достатньо підстав вважати, що Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Комітет ВР розглядає подання Луценка на Пономарьова

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що наразі є достатньо підстав вважати, що народний депутат з депутатської групи "Воля народу" Олександр Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення. Про це Луценко заявив у ході засідання регламентного комітету парламенту, на якому розглядається відповідне подання.

"Є достатньо підстав вважати, що Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, - ред.), за яке встановлене покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів або арештом на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. У зв'язку з цим прошу розглянути дане питання та підтримати клопотання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Пономарьова", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 травня Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова. Як пояснила згодом прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, Пономарьов у Верховній раді перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань "Цензор.НЕТ" і "Каменярі-інфо".