ua en ru

Лукашенко закликав навести порядок в Мінську

Лукашенко закликав навести порядок в Мінську Фото: Олександр Лукашенко (kremlin.ru)

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав навести порядок в Мінську. Таку заяву він зробив на тлі організації імпровізованих меморіалів загиблим Олександру Тарайковскому і Роману Бондаренко.

Про це повідомляє агентство "Белта".

За його словами, створення в житлових дворах "меморіалів під виглядом кладовищ" - це спроба чинити психологічний вплив на населення. При ліквідації такого меморіалу в Мінську влади, як зазначив Лукашенко, "акуратнішим чином" вивезли його на кладовищі.

"Суть полягає в наведенні порядку в Мінську. Без всякого варварства. Щоб не дати цим негідникам дописувати, що ми варвари. На цьому тижні порядок повинен бути наведений в Мінську", - сказав Лукашенко.

Крім того, він підкреслив важливість підтримання дисципліни.

Нагадаємо, ввечері 12 листопада в Мінську помер Роман Бондаренко, якого напередодні невідомі люди в масках викрали з так званої "Площі Змін", а через кілька годин 31-річний чоловік з важкими травмами був доставлений в лікарню.

Після цього в Євросоюзі заявили, що готові запровадити додаткові санкції проти Білорусі в разі продовження репресій і насильства щодо демонстрантів.