ua en ru

Лукашенко про передачу повноважень: главою Білорусі, як і раніше буде президент

Лукашенко про передачу повноважень: главою Білорусі, як і раніше буде президент Фото: Олександр Лукашенко (kremlin.ru)

Олександр Лукашенко заявив, що не буде передавати "скажені" повноваження Всебілоруським народним зборам. Главою держави як і раніше, залишиться президент.

Про це повідомляє БелТА.

Лукашенко назвав "повною нісенітницею" розмови про те, що завдяки Всебілоруським народним зборам він планує продовжити свою владу.

"Ніхто повноваження скажені на Всебілоруські народні збори відправляти не буде. Глава держави - президент. Це ви його виберете. Прем'єр-міністр буде, парламентарі та інші", - заявив Лукашенко.

За його словами, поки не вирішене питання про те, щоб зробити ВНС конституційним органом.

"Це в конституції буде в проекті прописано і на референдумі ви будете вирішувати. Ніхто на Всебілоруських зборах не буде приймати конституційних рішень, щоб ви знали. Ніхто. Збори повинні окреслити орієнтири на п'ятирічку", - додав Лукашенко.

Він заявив, що ВНС не буде змінювати жодні конституційні норми.

Відзначимо, Всебілоруські народні збори - це загальні збори представників білоруського уряду та інших гілок влади, на якому дається оцінка дій влади за п'ять років і визначаються плани розвитку країни. Шосте Всебілоруські народні збори планується провести 11 і 12 лютого 2021 року

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив, що може передати частину повноважень президента Білорусі Всебілоруським народним зборам.

Також РБК-Україна писало, що Лукашенко пообіцяв провести наступні вибори в Білорусі за новою конституцією. Дане питання має бути обговорено на Всебілоруських народних зборах.