ua en ru

Лукашенко побоюється потоку бойовиків і зброї з Донбасу в Білорусь

Лукашенко побоюється потоку бойовиків і зброї з Донбасу в Білорусь Фото: Олександр Лукашенко

Лукашенко заявив, що не боїться українців

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив побоювання щодо можливого напрямку зброї з території Східної України на територію Білорусі, у зв'язку з чим закликав посилити південні кордони країни. Про це Лукашенко заявив сьогодні, приймаючи з доповіддю в.о. держсекретаря Ради безпеки Станіслава Зася і міністра оборони Андрія Равкова, передає БЕЛТА.

"Ми не приховуємо те, що південні кордони нам треба посилювати. І не тому, що ми боїмося українців, що на нас там хтось нападе. Ми побоюємося, щоб в результаті того, що відбувається в Україні, не потягнулися сюди різного роду елементи, що не потрібні в Білорусі, і особливо зброю. Це нас завжди повинно насторожувати. Це наше питання, який ми повинні вирішувати, за нас ніхто не вирішить", - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко обіцяв не допустити будь-яку інтервенцію в Україну з території Білорусі. "Ніколи з нашої території ніхто не буде атакувати Україну, якщо це не буде суперечити нашим інтересам і якщо Україна сама не нападе на Білорусь. Я не думаю, що це колись буде", - зазначив на початку серпня білоруський президент.