ua en ru

У Луганській області за підозрою у сепаратизмі затримали екс-депутата Харківської міськради

У Луганській області за підозрою у сепаратизмі затримали екс-депутата Харківської міськради Фото: Андрій Лесик (Facebook)

Лесика затримали співробітники СБУ в селі Бондарівка Марківського району Луганської області

Правоохоронці затримали колишнього депутата Харківської міської ради, голову Харківського територіального ради руху "Український вибір" Андрія Лесика сьогодні вранці в Луганській області. Про це повідомляє "МедиаПорт".

За словами помічника екс-депутата Геннадія Соколова, Лесика затримали співробітники СБУ сьогодні вранці селі Бондарівка Марківського району Луганської області в будинку його цивільної дружини.

Згідно з інформацією видання, побоюючись за своє життя, Лесик виїхав з Харкова і проходив лікування в місті Сватове Луганської області.

Лесик на своїй сторінці в Facebook опублікував заяву.

"Сьогодні о 7:00 на мене в черговий раз зробили напад співробітники УСБУ в Харківській області на чолі зі слідчим з особливо важливих справ слідчого відділу УСБУ в Харківській області Гайдамакою А. М. У даний момент силою проти моєї волі мене посадили в автомобіль та везуть у невідомому напрямку. Співробітники СБУ в черговий раз плюють і порушують закон, зокрема ст. ККУ 373, 374, 367, 365 і 127", - йдеться в повідомленні.

Я, Лесик А. А, депутат Харківської міської ради, офіційно заявляю,що був змушений знаходиться на лікуванні в Луганськ...

Опубліковано Андрій Лесик 14 грудня 2017 р.

Соколов повідомив, що затримання Лесику вручили ухвалу судді Київського районного суду від 12 грудня 2017 року Наталії Єфименко про примусовий привід до суду для обрання запобіжного заходу.

Харківські ЗМІ повідомляють, що Лесику оголошено про підозру за ч. ст 2.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади) Кримінального кодексу України.

Наголошується, що дії правоохоронців можуть бути пов'язані з тим, що в понеділок Лесику повинні були обрати запобіжний захід, однак він не з'явився на судове засідання. У зв'язку з цим силовики зробили дії з доставки його в суд.

"Про даному засіданні Андрій не був повідомлений, немає інформації про засідання на сайті суду та інформаційному листі на дошці в суді", - повідомив помічник Лесика.

Нагадаємо, в кінці травня 2016 року Лесика позбавили мандата з-за носіння георгіївської стрічки позбавили мандата з-за того, що він 9 травня вдягнув георгієвську стрічку, чим спровокував конфлікт на Меморіалі Слави в Харкові.